ponedjeljak, 13. listopada 2014.

Trojstvo zvezda Zora

Trojstvo Zora - Trojstvo Boginja Venere
Boginja zore Danica, Boginja sumraka Večernica i Boginja noći Polnocnica, tri zvezde koje prate kretanje Sunca i Dajboga, otvarju vrata njegove palače svaki dan i noć. Poznate kao Jutarnja, Večernja i Polnočne Zvezda - Zorja.

Trojstvo Zvezda
Hčere boga Dažboga. V zgodovini se pojavljajo kot trojstvo boginj; jutranje, večernje in polnočne zvezde. Boginje so angeli varuhi, pojavljajo se na zemljinem nebu trikrat dnevno. To je Venera, ki ob zori kot zvezda Danica odpira vrata palače bogu Dažbogu in s tem sončnim žarkom otpira prosto pot v novi dan. Drugič se pojavlja ko pada mrak kot zvezda Večernica, boginja ki zapira vrata Dažbogove palače po sončnem zahodu. Zvezda Severnica, najsvetlejša na nočnem nebu objema sonce, ki je umre vsako noč. Tako sonce preda zjutraj sestri Danici in ciklus se nadaljuje.


Danica

Danica je bojevnica, pogumna in v oklep odeta boginja, ki se bojuje proti smrti. Dan pričenja z molitvijo:"Zaščiti me devica, s tvojim pajčolanom proti sovražniku, odbrani me puške in strelic!". Svojemu očetu Dažbogu vsako jutro odpira nebo, vrata palače. Ona je zaščitnica konjev (skrbi za očetove konje), eksorcizma in planeta Venere. Po zgodbah Danica sedi izpod hrasta (svetega drevesa) na ognjenem kamnu Alatuir iz katerega tečejo 4 reke drugega Sveta, pod njo teče zdravilna reka.
- Venera, Zvezda
- Druga imena: Zvijezda Danica, Zvezda Danica, Zvezda Dennitsa, Zwezda Dnieca, Zvezda Zornitsa, Gwiazda Poranna, Rannia Zoria, Zornica, Zornička, Zorja Utrennjaja
 

Večernica

 Večernica je sestra boginje Danice, ki ob somraku po Dažbogovi vrnitvi zapira vrata plače. S sončnim zahodom sonce umre in tu ga preda sestri Severnici. Večernica je prav tako zaščitnica planeta Venere ali Merkurja. V božanskem trojstvu ima ulogo matere.
- Zvezda, Venera
- Druga imena: Zorja Vechernjaja, Večernja Zvijezda, Večernja Zvezda, Zvezda Vechernaya, Zwezda Wieczoniaia, Zwezda Wieczernica, Zvezda Vechernitsa, Gwiazda Wieczorna, Vechirnia Zoria, Večernjača

Severnica
Severnica vsako noč vzame v svoj objem mrtvo sonce, ki se vrača umreti vsako noč. Kod najsvetlješa zvezda na nebu je boginja magije, smrti, rojstva, preobrazbe. V božanskem trojstvu je predstavljena s krono na glavi.
- hči Dajboga
- Druga imena: Zorja Polunochnaya 

Nema komentara:

Objavi komentar